Política

CiU i ERC es mantenen o milloren els resultats europeus del 2004

IU-ICV perdria un dels dos escons, i la coalició d'ERC fins i tot en podria guanyar un més

Com a mínim, es mantindrien els resultats dels comicis del 2004 per a CiU i ERC. Així ho estima una enquesta electoral publicada per La Vanguardia, segons la qual, la coalició liderada per CiU (Coalició per Europa) obtindria un 5,2% dels vots, que corresponen a 2 escons. Pel que fa a la coalició Europa dels Pobles, que encapçala Oriol Junqueras, la intenció de vot cau respecte al 2004, passant del 2,5% al 2,2%, però permet mantenir l'escó. En aquesta enquesta, Tremosa i Junqueras empaten en un 4,4% pel que fa a la valoració de candidat, només superats pels candidats del PP i el PSOE.

Pel que fa a IU-ICV, la intenció de vot cauria del 4,2% al 3,1%, fet que suposaria la pèrdua d'un dels dos escons. D'aquesta manera, el candidat català de la llista ecosocialista, Raül Romeva, quedaria fora de l'europarlament.


En canvi, l'enquesta del diari El País atorga a la coalició Europa dels Pobles un escó més que el 2004, amb una intenció de vot del 3,9%, 1,4 punts més que en els darrers comicis. Pel que fa a la coalició de CiU i PNB, aquest rotatiu estima un 5% dels vots, que li donen 2 escons a la llista encapçalada per Ramon Tremosa. Pel que fa a IU-ICV, l'equesta d'aquest diari dóna novament dos escons, ja que la intenció de vot només cauria del 4,2% al 4,1%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.