Política

Mantenen a la presó Correa en imputar-li sis delictes

Les fiscals anticorrupció i el magistrat s'han oposat que Correa sortís en llibertat, com havia sol·licitat el seu lletrat

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Antonio Pedreira, ha acordat avui mantenir a la presó condicional el principal imputat de la trama 'Gürtel', l'empresari Francisco Correa, després d'imputar-li els delictes d'associació il·lícita, frau fiscal, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d'influències i falsedat.

Després de declarar durant més de dues hores, la decisió de l'instructor ha estat la de mantenir el presumpte cap de la trama a la presó després que les fiscals anticorrupció i el magistrat s'oposessin que Correa sortís en llibertat, com havia sol·licitat el seu lletrat, ha informat el TSJM.

Garzón el va enviar a la presó per suposadament liderar un grup organitzat que va crear un entramat d'empreses per nodrir-se de fons públics a través de suborns a funcionaris i autoritats d'administracions vinculades al PP de Madrid i València.

Segons el jutge, amb l'objectiu de "moure voluntats dels qui tenien responsabilitats a les àrees que coincidien amb els seus interessos econòmics", els membres de la trama els entregaven "regals i quantitats de diners". Així, aconseguien "obtenir contractes, esdeveniments i activitats en detriment d'altres persones o empreses que no utilitzaven les mateixes pràctiques".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona