Política

Jaume Matas justifica el seu increment patrimonial en els ingressos familiars

L'expresident balear nega que el pis de Madrid sigui seu i que hagi fet servir Reus com a testaferro

L'expresident del Govern balear Jaume Matas ha justificat avui davant el jutge del cas Palma Arena el seu increment patrimonial durant la legislatura passada en els seus ingressos i rendes familiars.

Matas ha declarat com a imputat durant dues hores i quaranta-cinc minuts davant el jutge instructor José Castro, que l'imputa nou delictes relacionats amb aquest cas de corrupció. Segons fonts jurídiques, el també exministre de Medi ambient ha estat preguntat per la compra el 2005 d'un pis de luxe al barri de Salamanca de Madrid per part del seu amic Bartomeu Reus, expresident de Gesa-Endesa. El jutge sospita que el veritable propietari del pis és Mates i que Reus va actuar com el seu testaferro, cosa que ha negat l'expresident de Balears.

Durant l'interrogatori han preguntat a Mates sobre altre habitatge a la Colònia de Sant Jordi (Mallorca) adquirit per la seva mare per uns 200.000 euros. El jutge ha citat diverses vegades unes converses telefòniques de Matas gravades per ordre judicial en els últims mesos com a part d'una peça secreta, a les quals Castro es va referir ahir per primera vegada durant l'interrogatori del seu cunyat, Fernando Areal. Part d'aquests enregistraments, en concret parts en què intervenen advocats, seran recorregudes per Matas en considerar que viola el seu dret a la defensa. Quan el jutge ha esmentat aquestes converses telefòniques, Matas s'ha negat a declarar.

L'expresident balear, segons fonts consultades, ha estat tranquil durant la compareixença i ha respost amb seguretat a les preguntes.

Es preveu que aquesta tarda el jutge pregunti sobre el cost del velòdrom Palma Arena i la compra i posterior reforma del pis que va adquirir en un palauet del centre de Palma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona