Política

El militant d'UPyD rectifica i acata el parer del partit sobre el català

El militant de Unión, Progreso y Democracia que va escriure una carta a Swiss Air exigint a la companyia aèria que rectifiqués els enregistraments de les comunicacions de cortesia que emet en el vol Zuric-Barcelona perquè són en català, s'ha desdit de les seves valoracions sobre la llengua catalana.

José Manuel Opazo, un militant d'UPyD de Catalunya instal·lat a Suïssa, va assegurar que el català no mereixia aparèixer com a llengua de comunicació de l'aerolínia perquè “amb decisions d'aquest tipus, descarten vostès 40 milions d'espanyols per afavorir 3 milions de catalans, dels quals com a màxim 700.000 dominen la llengua catalana".

Ahir, la direcció estatal d'UPyD va desautoritzar a l'AVUI.CAT els arguments del militant de base, afirmant que “aquesta carta no és un comunicat del partit. És un text d'un afiliat nostre que viu a Suïssa i està poc informat sobre determinades qüestions. El nostre punt de vista sobre la llibertat d'elecció de llengua és en la nostra proposta de projecte de llei", argumentava Carlos Martínez Gorriarán, membre del consell de direcció de la formació.

Després de conèixer la reacció de la direcció del partit, José Manuel Opazo ha explicat que “les declaracions de Carlos Martínez Gorriarán són correctes, els seus arguments són correctes i jo no tinc cap altre comentari a fer”. Preguntat sobre si es referma en la idea que el català és un dialecte, també ha respost que “la direcció té raó”.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.