Política

ICV planteja una resposta unitària i 'mobilitzacions democràtiques' si el TC retalla l'Estatut

ICV plantejarà una resposta unitària acordada pels partits que van aprovar l'Estatut del 30 de setembre de 2005 al Parlament davant d'una sentència adversa del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Així mateix, els ecosocialistes creuen que aquesta reacció hauria d'atorgar la capacitat de resposta al Parlament i "hauria d'implicar la mobilització democràtica de la ciutadania".

El compromís respon a l'esmena presentada a la 9a Assemblea d'ICV pel sector sobiranista del partit, que ha estat transaccionada i acordada per la direcció i serà inclosa a la proposta de document d'estratègia política.

El text transaccionat ressalta que ICV no acceptarà cap retallada de l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya. De fet, destaca que una sentència adversa del TC 'comportaria una lectura restrictiva i centralista de la Constitució de 1978. Fonts del sector sobiranista han destacat que s'hagi acceptat que 'la resposta d'ICV hauria de ser acordada pel Consell Nacional que podria utilitzar els mecanismes de consulta a la militància que preveuen les normes de funcionament' de la formació política.

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, l'exdiputat ecosocialista al Parlament Ignasi Riera, el responsable de l'àmbit de Cultura d'ICV, Pep Altayó, l'escriptor Jordi Coca, l'eurodiputat Raül Romeva, l'exdiputat al Congrés dels Diputats Joan Armet i l'exdiputat al Parlament i exsenador, Roc Fuentes, formen part del manifest que aposta per unes polítiques sobiranistes a ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.