Política

Mas rebutja la reforma de l'impost de successions de Castells i n'exigeix la desaparició

El líder convergent denuncia les polítiques de governs socialistes europeus, perquè han elevat l'atur i el dèficit públic

El secretari general de CDC i líder de CiU, Artur Mas, ha criticat aquest dissabte la reforma de l'impost de successions i donacions que planteja el govern de la Generalitat per mitjà de bonificació de les rendes mitjanes i baixes i ha assegurat que n'exigirà la supressió completa en la pròxima campanya electoral per evitar "greuges comparatius" entre Catalunya i altres territoris.

Mas ha lamentat en el consell nacional de CDC reunit a Bellaterra que el tripartit hagi emprès la reforma de l'impost al final de la legislatura, després que CiU en proposés l'eliminació "més de set vegades" i, tot i que el govern pretén ara "tocar-lo una mica i maquillar-lo", considera que "el valor de l'estalvi i una Catalunya millor" en requereixen la supressió.

El líder convergent ha remarcar que CDC no és un partit "que s'apunti a qualsevol rebaixa fiscal" perquè les coses han de tenir un sentit i ha puntualitzat que "hi ha impostos que serveixen per redistribuir la riquesa, i altres que només serveixen per ofendre alguns territoris". "A Espanya aquest impost ja no el paga gairebé ningú. Som una excepció negativa", ha afirmat Mas, i ha assenyalat que la càrrega fiscal en les successions i donacions perjudica sobretot les classes mitjanes, i "premia aquells que no han fet l'esforç d'estalviar i s'ho han gastat tot".

Artur Mas ha assegurat que el seu partit actuarà amb un compromís clar contra l'impost, amb independència del que faci el tripartit, després que aquesta setmana el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, anunciés que el govern aplicarà una bonificació que significarà la "pràctica desaparició" de la càrrega fiscal per a les herències de pares a fills i entre cònjuges, excepte per a les rendes més altes. El secretari general de CDC denunciat que Catalunya, al costat d'Espanya, es troba "a la cua d'Europa", i ha criticat que el govern no ha sabut aplicar les polítiques adequades per sortir de la crisi, "com sí que han sabut fer altres països de l'entorn".

En aquest sentit, ha assenyalat que els governs socialistes europeus han contribuït a l'augment de l'atur i acumular un dèficit públic excessiu, "una hipoteca per a les pròximes generacions", ha afirmat, i que augmentar els impostos en plena crisi econòmica només provoca "que baixi el nivell de benestar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.