Política

Kim Jong-il té un càncer de pàncrees en estat avançat

Amb la malaltia del líder del règim comunista nord-coreà tornen a sorgir nombroses qüestions al voltant de la successió de l'única dinastia comunista de l'Àsia

El líder del règim comunista nord-coreà, Kim Jong-il, té un càncer pancreàtic en estat avançat, segons fonts dels serveis d'intel·ligència de Corea del Sud i de la Xina esmentades per la cadena de televisió sud-coreana YTN.

La salut del líder nord-coreà, de 67 anys, és un dels secrets més ben guardats del règim comunista. Es diu que l'agost de l'any passat va patir un vessament cerebral, tot i que això mai ha estat confirmat oficialment.

Dimecres passat, un Kim d'aspecte demacrat va fer la seva última aparició pública durant la commemoració del quinzè aniversari de la mort del seu pare i fundador de l'Estat nord-coreà, Kim Il Sung.

YTN assegura que el càncer pancreàtic amenaça la seva vida, i per això tornen a sorgir nombroses qüestions al voltant de la successió de l'única dinastia comunista de l'Àsia.

L'assaig nuclear fet per Corea del Nord el passat 25 de maig i els posteriors llançaments de míssils de curt i mig abast han provocat un enduriment de les sancions imposades per les Nacions Unides contra Pyongyang i han augmentat les especulacions sobre la successió de Kim.

Membres del govern de Corea del Sud han indicat que les recents demostracions militars efectuades pels seus veïns del nord busquen aplanar el camí perquè el menor dels seus fills, Kim Jong Un, de 26 anys, agafi el control del país després de la seva mort.

Des de la mort del seu pare, el 1994, Kim va exercir com a secretari general del Partit dels Treballadors i president de la Comissió Nacional de Defensa, tot i que mai va assumir el càrrec de president.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona