Política

Reagrupament estudia la participació dels simpatitzants en les seves primàries

La formació intensificarà les activitats de precampanya aquest gener amb l'objectiu d'impulsar una candidatura a les pròximes eleccions catalanes

Reagrupament.cat estudia la possibilitat de donar participació no tan sols als seus associats sinó també als simpatitzants en les eleccions primàries que han de servir per designar els seus candidats en les quatre circumscripcions catalanes per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La formació intensificarà la seva activitat pública després de les festes amb l'objectiu de ser determinant en la cambra catalana.

La portaveu de la plataforma independentista, Rut Carandell, ha explicat que la fórmula que estan estudiant es "a l'americana", seguint el model per a la designació de candidats a les eleccions presidencials dels Estats Units. Segons Carandell, la designació de candidats tindrà lloc en una assemblea nacional que se celebrarà a la primavera i que també aprovarà el programa electoral de la formació.

La portaveu de la formació que lidera l'exconseller i exdirigent d'ERC Joan Carretero destaca que en aquests moments el programa està sent elaborat per un equip de 680 persones, repartides en nou grups de treball, d'acord amb les línies dibuixades en l'assemblea fundacional de l'associació: la declaració unilateral d'independència i la regeneració democràtica.

Carandell s'ha mostrat favorable a la presència de l'alcalde d'Arenys de Munt i impulsor de les consultes sobiranistes, Carles Móra, al capdavant de les llistes de la formació per Barcelona, atès que Carretero optarà a la llista de Girona. Respecte a la possible participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta, Carandell s'ha limitat a matisar que es tracta d'un procés obert.

Reagrupament iniciarà la precampanya després de les festes d'any nou amb presentacions "grans" en el territori i també a través d'internet. Abans del 30 de gener, Reagrupament també tindrà un responsable a cada comarca, designat per les respectives assemblees territorials.

Rut Carandell insisteix que si la formació que impulsa Reagrupament obté representació parlamentària només pactaran amb aquells que estiguin disposats a tirar endavant els seus dos eixos principals. En aquest sentit, Reagrupament planteja que el Parlament hauria de votar una proposta de declaració unilateral d'independència en votació secreta i amb llibertat de vot i hi ha independentistes "tant a CiU com a ERC i fins i tot al PSC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona