Política

Chávez celebra 10 anys al poder amb la intenció de convocar un altre referèndum per perpetuar-s'hi

Món

El president veneçolà, Hugo Chávez, ha celebrat aquest dissabte els seus deu anys al poder. La intenció del mandatari de fer un segon referèndum per perpetuar-se al poder, tot i que fa un any els bolivinans van tombar-li una consulta idèntica, ha marcat el seu discurs festiu.

La celebració de Chávez ha estat recolzada per una marea roja amb banderes veneçolanes i del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i enormes ninots inflables de Chávez que han inundat l'avinguda Urdaneta i els carrers adjacents de Caracas, per celebrar els deu anys, del què s'anomena, la revolució bolivariana.

Davant els seus seguidors, el president ha fet una repassada històrica a les últimes dècades de la revolució bolivariana. "Aquest període que s'obre ara, de 2009 a 2019, ha de ser de lluita per seguir construint el socialisme", i altra vegada ha promès quedar-se al poder.

En canvi, els seus detractors han ratificat el seu rebuig a les intencions de Chávez i han emès un comunicat on li diuen al seu president que catorze anys al poder ja és suficient, i asseguren que si la intenció del referèndum prospera, la derrotaran altra vegada "amb els vots de la majoria".

Fa 10 anys, Chávez va ser elegit president de Veneçuela i des d'aleshores ha guanyant 13 processos electorals, llevat del referèndum de l'any passat per reformar la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.