Política

Montilla remarca que Catalunya "ha d'apostar per la indústria ambiental"

Les últimes dades de l'Estudi Econòmic del sector del Medi Ambient a Catalunya indiquen que hi ha més de 1.300 empreses en el sector del medi ambient al Principat, amb 42.500 treballadors i una facturació de 7.400 milions d'euros

El president de la Generalitat, José Montilla, ha remarcat aquest dissabte que Catalunya "ha d'apostar per la indústria ambiental", perquè és "un sector de futur en el qual estem ben situats" i que té pel davant importants reptes que obren oportunitats.

En aquest sentit, ha destacat que avui dia hi ha més de 1.300 empreses en el sector del medi ambient a Catalunya, amb 42.500 treballadors i una facturació de 7.400 milions d'euros anuals.

"La creixent preocupació pel medi ambient i els reptes que tenim al davant, en el camp del subministrament elèctric, per exemple, o en el de la gestió de residus, fan de la indústria ambiental un sector d'oportunitats", ha afirmat el president del govern.

Montilla ha explicat que, segons les últimes dades de l'Estudi Econòmic del sector del Medi Ambient a Catalunya, aquest sector té "un àmbit d'ocupació creixent i productivitat elevada".

"L'any 2008, el 41% de les empreses havien incrementat plantilles en relació a l'any anterior, el 30% les havien mantingut i només el 29% havia reduït personal", ha dit.

Així doncs, el president de la Generalitat ha apostat perquè Catalunya aprofiti la seva "situació estratègica", al sud d'Europa i al Mediterrani, "el coneixement i tot el potencial del sector econòmic del medi ambient, per sortir més aviat i millor de la crisi, evidentment", però també per "promoure aquest sector com una opció econòmica, estratègica i de futur".

Per tot això, Montilla ha assegurat que el govern "impulsarà aquest procés", garantint la construcció de les infraestructures necessàries, fomentant aquest sector estratègic i donant suport al seu procés d'internacionalització, però ha emplaçat les empreses a "prendre la iniciativa" i fer créixer aquestes oportunitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona