Política

Tardà subratlla "que mai ha desitjat la mort de ningú" i lamenta que se'l criminalitzi

Política

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha afirmat aquest diumenge que les paraules "mort al Borbó" que va pronunciar dissabte, Dia de la Constitució, "es refereixen a una crítica a la monarquia com a institució", i no "a una persona física", i ha subratllat que mai ha "desitjat la mort de ningú" i ha lamentat que se'l "criminalitzi".

Aquestes declaracions, que han suscitat una forta polèmica i les crítiques de bona part de la classe política, han portat Tardà a publicar una nota de premsa en la qual aclareix i contextualitza les seves paraules.

Aquest matí, ERC ja ha afirmat que les declaracions del diputat republicà en les que va exclamar "Visca la República, mort al Borbó" durant la seva intervenció en un acte de les JERC van ser referint-se a un "crit històric de la Guerra de Successió contra Felip V", i que per tant, no es dirigien al context actual.

La formació independentista ha considerat que les paraules de Tardà han estat "descontextualitzades" i ha explicat que tots els presents van entendre que es tractava d'una proclama de l'esmentat context històric, ja que el diputat estava repassant algunes proclames populars d'aquella època.

Tardà afegeix que mai ha "desitjat la mort de ningú" i que la seva "llarga experiència política, sempre en el marc dels valors democràtics i de progrés, així ho avala".

"Lamento profundament que determinats mitjans de comunicació tornin a aprofitar l'ocasió per esbiaixar i descontextualitzar unes paraules amb l'únic objectiu de criminalitzar determinades opcions polítiques", ha indicat Tardà.

Durant l'acte de les JERC, que es va desenvolupar davant del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), les joventuts republicanes van simular l'enterrament de la Constitució, representada en forma d'un fèretre que finalment van incendiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.