Política

De la Vega: "Les declaracions d'Aznar em fan pena"

La vicepresidenta assegura que les crítiques a la política econòmica de Zapatero són "poc raonables venint d'un expresident" i que "poden perjudicar la imatge d'Espanya" per "la seva desmesura" i de tant "estrambòtiques"

Les declaracions de José María Aznar contra la política econòmica de José Luis Rodríguez Zapatero "fan pena" a María Teresa Fernández de la Vega. Així ho ha assegurat la vicepresidenta primera del govern espanyol en la roda de premsa posterior al consell de ministres, retransmesa en directe per televisió des de la Moncloa.

Tot i que De la Vega sol evitar comentar declaracions d'altres polítics i "especialment les d'anteriors presidents del govern [espanyol]" com ella mateixa repeteix quan li convé, aquest divendres sí que ha volgut donar la seva opinió. I ha criticat "les declaracions", per una banda, i "l'actitud" d'Aznar ahir a Oviedo, entenent com a "actitud" el gest desafiant, de vagues connotacions sexuals, que l'exlíder del PP va fer ahir a Oviedo als estudiants que l'increpaven durant una conferència: aixecant un dit de la mà com se sol fer en discussions de trànsit, entre d'altres situacions de carrer.

Entre d'altres coses, l'expresident espanyol va assegurar aquest dijous que Zapatero "s'ha fos Espanya". "Aquests senyors que estan dirigint Espanya s'han fos el país i no tenen legitimitat per dir als altres que en vagin a recollir les restes", va afirmar.

I per De la Vega, aquest episodi demostra una vegada més que "Aznar sol expressar-se amb manifestacions tan grandiloqüents com mancades de contingut" i que "no mereixerien resposta si no fos que per la seva desmesura i de tan estrambòtiques poden perjudicar la imatge d'Espanya". "No semblen raonables venint d'un expresident. A mi, aquestes declaracions em fan pena", ha conclòs.

Pel que fa a "l'actitud" –per alguna raó la vicepresidenta no ha volgut utilitzar el terme gest, molt més precís en aquest cas–, ha assegurat que "el govern no comparteix aquest tipus de comportament perquè contravé les normes mínimes de respecte en una democràcia, ja que les discrepàncies s'han d'expressar amb la paraula, mai amb l'insult, i la seva actitud [la d'Aznar] no ajuda a mantenir la idea de respecte", ha argumentat en una llarga frase en què no ha quedat clar si també censurava l'actitud dels estudiants que van escridassar l'expresident espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona