Política

ERC espera aconseguir 2 o 3 diputats en les europees

Junqueras creu que la prioritat és sortir de la crisi, però creu que PP i PSOE "han alimentat la bombolla" de la "crisi financera i immobiliària", i vol sortir-ne amb "veu pròpia" per a Catalunya

El candidat republicà a les europees, Oriol Junqueras, ha afirmat que Esquerra ha de "maximitzar els seus resultats" per tal de ser un bon "altaveu" en les institucions europees. Per a la seva coalició per els comicis europeus Carmel Mòdol, vicesecretari segon d'ERC, vol aconseguir "entre 2 o 3 eurodiputats"

Junqueras considera que Espanya dificulta que Catalunya surti de la crisi perquè imposa una "espoliació fiscal de dimensions extraeuropees" que no té cap precedent entre els països europeus. Pel candidat, PP i PSOE són els "responsables" que a  l'Estat espanyol la crisi sigui més profunda. Per això, diu que els partits estatals no són la solució perquè "tenen prioritats polítiques i no econòmiques".

Carmel Mòdol, que ha presidit aquest matí la reunió de la comissió permanent d'ERC en absència dels principals líders, ha explicat que el seu partit no creu en absolut que les eleccions europees puguin ser interpretades com unes "primàries". Creuen a Esquerra  que no tindran res a veure amb els comicis catalans del 2010, ni tampoc amb les  eleccions al Congrés, previstes per a d'aquí a tres anys si s'esgota la legislatura.

"No tenen res a veure", ha subratllat el vicesecretari segon d'ERC. No obstant això, ha afegit que, si hi ha altres formacions que insisteixen a considerar les europees com unes primàries de les catalanes, ells acceptaran "el repte".

"Esquerra ha treballat bé i ha negociat una coalició molt potent de partits que volen que els seus respectius pobles siguin lliures en el marc de la UE", ha explicat. A més, segons Mòdol, han proclamat "un candidat amb molta preparació".

Segons el vicesecretari de política institucional d'ERC, la incorporació del BNG i d'Aralar "millora" substancialment les expectatives de suport electoral a la coalició Europa dels Pobles-Verds. La conseqüència d'això, ha subratllat Carmel Mòdol, és que "els profetes" que auguraven uns mals resultats electorals per a ERC i la seva coalició "estan canviant" els seus pronòstics.

Diu que ERC té molt clar que ha de procurar "que Catalunya arribi a ser una estrella més de la unió". Però també ha demanat als ciutadans que no menyspreïn la importància del que significa que "Catalunya tingui una veu pròpia i contundent" que la representi a Brussel·les.

En aquest punt, Mòdol ha assegurat que Junqueras "serà l'únic eurodiputat català que no estarà subordinat a cap formació d'àmbit estatal". Recorda que tampoc el lligaran interessos econòmics d'àmbit superior al català, i per aquest motiu ha destacat que només ell estarà en condicions "de fer d'enllaç del govern català" amb les institucions comunitàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona