Política

Tres morts en un atac contra el consolat dels Estats Units a la ciutat pakistanesa de Peshawar

L'atac arriba hores després d'un altre atemptat a la regió, on han mort 38 persones

Almenys tres persones han mort després que talibans pakistanesos ataquessin el consolat dels Estats Units a la ciutat de Peshawar, al nord-oest del Pakistan. Un portaveu dels talibans al país ha reivindicat l'atac i ha confirmat que l'objectiu era la seu nord-americana.

Segons cita la BBC, els tres morts són un soldat paramilitar, un membre de la seguretat privada i un civil. Les autoritats dels Estats Units no han confirmat cap víctima nord-americana.

La ciutat de Peshawar ha patit diverses explosions durant aquest dilluns, i hi ha hagut intercanvis de trets entre la policia i els talibans.

38 morts més

L'atac arriba hores després d'un altre atemptat a la regió, on han mort 38 persones. Un home s'hauria immolat durant una trobada del partit Awami, una formació secular que governa en coalició a la regió fronterera i que s'oposa als militants islamistes. Els talibans pakistanesos ja han atacat el partit Awami en d'altres ocasions. En la reunió d'aquest dimarts, el partit celebrava el canvi de nom de la regió, que es passarà a dir Khyber-Pakthunkhwa en reconeixement a la majoria de població pashtun.

Dotzenes de membres del partit Awami han mort en mans dels talibans pakistanesos en els darrers anys, especialment mentre els militans van controlar la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.