Política

Bono defensa Guerra i diu que la seva opinió és "digna de ser escoltada"

El president del Congrés creu que Montilla va replicar de forma "dura i fins i tot desagradable" a l'exvicepresident de González

El president del Congrés, José Bono, ha sortit aquest dimarts en defensa del president de la comissió constitucional de la cambra, Alfonso Guerra, i ha dit que ha rebut una resposta "dura i fins i tot desagradable" per haver criticat els polítics catalans.

Bono s'ha referit així a la resposta que el president de la Generalitat, José Montilla, va donar a l'afirmació de Guerra que els polítics catalans són a l'"estratosfera". Montilla va assegurar que no volia "polemitzar amb una persona que en aquest moment no representa el socialisme espanyol".

Bono ha dit que, com a president del Congrés, ha de defensar un diputat com Guerra i que, segons ha recalcat, la seva opinió és "digna de ser escoltada" perquè darrere seu "hi ha un patrimoni important de consolidació de la democràcia, d'elaboració de la mateixa Constitució, i mereix respecte".

Sobre Montilla, el president del Congrés ha dit que "és un dels dirigents més característics del socialisme català" i que ell no entra a jutjar les seves "pròpies manifestacions més profundes sobre les seves posicions socialistes". En aquest sentit, ha posat èmfasi que ell no és, "de cap manera, pròxim als plantejaments nacionalistes" i que tampoc pensa "envair el seu terreny".

"Hi ha qui considera, fins i tot dins del socialisme, que la identitat és important. A mi em sembla important, però no des d'un punt de vista polític", ha assenyalat Bono, que ha subratllat que "entre la igualtat dels espanyols i les competències dels territoris" ell estarà sempre a favor de la igualtat.

Finalment, ha considerat que "això de ser només solidaris amb els que tenen la teva mateixa partida de naixement o el mateix color de pell és una mica sospitós", abans de recalcar que ell està "molt més a prop del que significa, tradicionalment almenys, el socialisme, que del que representava, tradicionalment, el nacionalisme".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona