Política

Montilla reivindica el paper del Govern en el lideratge de Catalunya a la UE

Assegura que des d'Europa s'han fet més avenços dels que sembla per a Catalunya

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, reivindica el paper que ha jugat el govern català en el procés de construcció de la Unió Europea (UE) i convertir Catalunya en líder i "actor actiu" de la política continental.

"Avui no seríem el que som sense Europa ni Europa seria el mateix sense una Catalunya que vol ser un eix important en el seu desenvolupament i ser també referent i capital del sud d'Europa i del Mediterrani", ha afirmat Montilla en un míting a Lleida, en què també han participat l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell i la candidata del PSC a les europees, Maria Badia.

El dirigent català ha assegurat que Catalunya no ha estat en aquests últims anys un mer espectador del procés de construcció de la UE, sinó que ha estat present "allà on ha convingut defensar els interessos catalans" i en les principals institucions, de la mà de socialistes catalans com el propi Josep Borrell.

"Catalunya participa en la definició de les polítiques de la Comissió Europea i té avui més pes, més presència i influència a Europa que mai, entre altres coses per l'activitat del Govern", ha subratllat.

El president català ha instat els ciutadans a "no deixar-se enganyar" pel que puguin dir formacions com CiU, ja que "gràcies als socialistes" Catalunya ha avançat de forma notable a Europa.

També el català "ha avançat en aquests últims cinc anys", tot i que encara "queda un llarg camí per recórrer per aconseguir que tingui la presència i la importància que ha de tenir a Europa", ha comentat, a la vegada que ha ressaltat que "si no ha avançat més ha estat gràcies a alguns conservadors catalans", en referència al candidat del PPC a les europees Aleix Vidal-Quadras.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.