Política

Bono disculpa Tardà perquè és "primari" i el PP vol que la fiscalia l'investigui

El president del Congrés, el socialista José Bono, ha anunciat aquest diumenge que per la seva part "disculpa" les paraules que el diputat d'ERC Joan Tardà va pronunciar ahir, en plena celebració del 30è aniversari de la Constitució espanyola, quan va recuperar el vell crit de "visca la República, mori el Borbó" en un acte de protesta de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC).

Acostumat com està a ser també centre de polèmiques per les seves declaracions, Bono s'ha mostrat solidari i condescendent amb Tardà, al qual coneix de la cambra baixa espanyola, i l'ha perdonat tenint en compte el seu "caràcter primari", que creu que sovint el traeix. Pel socialista, que ha explicat el seu punt de vista en unes declaracions a la Cadena Ser, el que va dir Tardà "no és una cosa que ell senti, pensi o desitgi", tot i que creu que va ser un "exabrupte" i li recomana que no permeti que el seu tarannà "emotiu i primari" el porti a "faltar al respecte al rei".

Bono també ha dit que esperava que Tardà "sàpiga corregir" el que va dir, cosa que el republicà ha fet poques hores després en emetre un comunicat que especifica que la frase és una antiga consigna cridada durant la Guerra de Successió contra Felip V i que no s'adreçava al context actual i, encara menys, a Joan Carles I en concret.

Mentrestant, també s'ha apuntat a les crítiques contra Tardà el PP català. El president dels populars a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, parlant en nom del PP català, ha reclamat que la fiscalia investigui "l'abast de les paraules" del diputat republicà per descartar que fossin cap amenaça concreta. Pel popular, el comportament de Tardà és "més propi de Batasuna que d'un partit democràtic", i ha advertit que "no es pot frivolitzar de manera irresponsable amb determinades afirmacions, i menys en el context actual de violència terrorista".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.