Política

El partit flamenc N-VA/EVA també farà d'observador en les consultes del 13-D

La Coordinadora de la Consulta demana al president del Parlament Europeu que adverteixi l'Estat espanyol per evitar la violació dels drets democràtics dels catalans

L'eurodiputada Frieda Bropels, del partit flamenc N-VA/EVA ha confirmat aquest dimarts la presència de representants del seu partit i del Parlament federal flamenc el pròxim 13 de desembre per fer d'observadors internacionals durant la jornada en què almenys 140 municipis celebraran consultes populars sobre la independència de Catalunya. Amb aquests ja són tres els partits europeus que han confirmat que actuaran com a observadors, després que aquest dilluns acceptessin la proposta els diputats corsos i sards, Jean Guy Talamoni i Gavino Sale.

Segons ha explicat un dels representants de la Coordinadora, el diputat d'ERC Uriel Bertran, la mateixa eurodiputada flamenca ha mostrat la seva total disposició a participar en la consulta del 13 de desembre. A més, Bropels ha organitzat una reunió dels tres representants de la Coordinadora Nacional de la consulta amb el líder del partit N-VA/EA i amb diversos diputats del Parlament federal belga.

D'altra banda, la Coordinadora Nacional ha entregat aquest dimarts una carta al president del Parlament Europeu, Jersy Buzek, en què expliquen la iniciativa de la consulta sobre la independència i li demanen que faci un advertiment a l'Estat espanyol per evitar la violació dels drets democràtics dels catalans, sobretot quan prohibeix l'ús de sales municipals per celebrar la consulta.

A la carta, la Coordinadora explica l'origen de les consultes populars, fent referència a la iniciativa impulsada per Arenys de Munt el 13 de setembre passat. També explica l'intent de l'Estat espanyol d'impedir la consulta a través de la intervenció de l'Advocacia de l'Estat i l'autorització que va rebre la Falange per manifestar-se "lliurement" a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta.

A la carta s'explica que l'èxit de la consulta d'Arenys de Munt va motivar que molts altres municipis catalans s'animessin a imitar la iniciativa. En aquests moments hi ha confirmats 140 municipis que faran la consulta el 13 de desembre i 650.000 ciutadans catalans cridats a participar-hi.

Amb tot, la Coordinadora avisa que l'Estat ha tornat a intervenir i ja ha començat a treballar perquè l'Advocacia de l'Estat intervingui perquè cap ajuntament cedeixi locals públics per celebrar la consulta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona