Política

L’Hospitalet i Lleida van adjudicar també obres al cervell de la trama

Corbacho assegura que no té cap record de Luigi, però defensa la legalitat de totes les contractacions

El presumpte cervell de la trama de corrupció que des de dimarts ha sacsejat l’oasi català, l’exdiputat del PSC Lluís Garcia, Luigi, ha deixat rastre per molts municipis que ara es remouen inquiets no per l’avantpassat fosc del personatge sinó pel possible manteniment d’activitats fraudulentes.

El ministre de Treball i exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, va reconèixer ahir que l’Ajuntament va tenir relacions comercials amb el tal Luigi i també amb l’empresa Proinosa de Josep Singla, dos dels ara encausats en la trama. Corbacho, no obstant això, va remarcar que totes les contractacions fetes a l’Hospitalet de Llobregat mentre ell n’era l’alcalde “es van ajustar als principis de legalitat, transparència i fiscalització dels òrgans pertinents”.

Corbacho, que va aclarir aquestes sospites en una roda de premsa posterior a la cimera social tripartida de la Unió Europea, va assegurar que no tenia “cap record” sobre si va tenir o no cap relació amb l’Ajuntament. “En la mesura que el senyor Lluís García va tenir alguna empresa, jo no sé si va arribar a ser adjudicatari o no d’alguna de les obres”. En els últims anys, potser no Garcia però sí Proinosa ha treballat a l’Hospitalet en la pavimentació de carrers o en la construcció d’un centre de dia a Bellvitge.

La taca d’Agrotecsa
La taca de Luigi pel territori també va arribar fins a Lleida uns anys abans amb Agrotecsa. Aquesta societat es dedicava a la urbanització i manteniment de parcs, places i jardins, i l’Ajuntament de Lleida va contractar l’empresa per a la poda d’arbres, la conservació de diverses àrees verdes i la urbanització de la plaça de Sant Jordi del barri de la Bordeta per un global d’uns 120 milions (que ara serien uns 720.000 euros). Aquesta darrera obra, però, va quedar sense fer per la suspensió de pagaments de l’empresa, i els intents de la Paeria de reclamar danys i perjudicis als tribunals no van servir de res, segons recordava ahir la Mañana.

El grup de CiU a l’Ajuntament de Lleida demanarà avui al ple la convocatòria d’una comissió extraordinària d’Economia per analitzar els contractes que entre 1996 i 1999 es van adjudicar a Agrotecsa. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar ahir que desconeix el cas i va afegir que de poc servirà revisar els expedients. No obstant, el cap de l’oposició, Isidre Gavín, va reclamar “transparència en un assumpte que genera dubtes “. Els contractes de la Paeria amb Luigi es van aprovar per unanimitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona