Política

El govern espanyol estudia regular el suïcidi assistit

Sanitat

Els plans del govern els ha fet públics el ministre de Sanitat, Bernat Sòria, en una entrevista al diari El País. Segons l'entrevistat, en les pròximes setmanes un grup d'experts analitzarà com s'ha de regular; està previst que els resultats arribin en un any o any i mig.

La reforma del Codi Penal permetrà practicar el suïcidi assistit a un malalt, no necessàriament terminal, però sí incurable i donarà resposta a casos com el de Ramón Sampedro, el tetraplègic gallec que després d'una llarga batalla legal, va morir l'any 1998 per ingestió de cianur.

Segons el titular espanyol de sanitat, la reforma del Codi Penal estaria en la línia de diverses lleis aprovades en països europeus com Suïssa, Holanda i Bèlgica. En el cas de Suïssa, es permet al pacient prendre's medicaments que l'ajudin a morir. A Suïssa i Holanda, els metges poden ajudar a morir un malalt, sempre que ho hagi demanat sent-ne plenament conscient i hi hagi un diagnòstic d'empitjorament de la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.