Política

Unes 3.000 persones es manifesten contra la "imposició lingüística" a Galícia

Unes 3.000 persones, segons fonts de l'organització, s'han manifestat aquest diumenge a Santiago de Compostel·la amb l'associació Galícia Bilingüe en contra de la "imposició lingüística" i sota el lema Vull la llibertat per escollir. La protesta ha tingut la seva rèplica amb una contramanifestació d'independentistes de diverses organitzacions defensores del gallec, com Nós-Unidade Popular, que ha rebut una càrrega policial que ha acabat amb deu detinguts.

Els dos bàndols s'han enfrontat i insultat des de l'inici de la marxa de Galícia Bilingüe, on s'han escoltat crits de "feixistes".

La manifestació contra la "imposició lingüística" ha rebut el suport de diverses organitzacions i partits polítics, com UPyD i Rosa Díez, la dirigent popular Ana Pastor; el secretari general del PP de Galícia, Alfonso Rueda; i l'exalcaldessa i portaveu del Grup Popular de Vigo, Corina Porro.

La presidenta de Galícia Bilingüe, Gloria Lago, ha llegit un manifest en finalitzar la manifestació en què ha demanat senyalitzacions i comunicacions oficials "bilingües", llibertat perquè els comerciants triïn l'idioma per als seus negocis i que les subvencions a la creació cultural es donin tant en gallec com en castellà. "També volem gaudir d'una cultura gallega en espanyol", ha dit, i ha demanat que "cessi l'adoctrinament" en l'ensenyament, en què no hi ha d'haver "llibres amb estrelles vermelles" -en referència al símbol del BNG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.