Política

Més de 2.000 persones es manifesten a Barcelona contra la incursió d’Israel a la franja de Gaza

La incursió terrestre d’Israel a la franja de Gaza ha provocat reaccions d’inquietud i malestar arreu del món, moltes d’elles sorgides de forma espontània. Entre 2.000 i 5.000 persones s'han concentrar diumenge a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l’ofensiva militar de l’exèrcit d’Israel contra la franja de Gaza i la seva incursió terrestre al territori palestí.

Durant la protesta, convocada amb caràcter d’urgència pel col·lectiu Solidaris amb Gaza, es va llegir el manifest “Prou de complicitat amb la massacre del poble palestí”, al qual ja s’han adherit prop de 60 entitats catalanes.

En el manifest, difós durant l’acte, es demana al Govern espanyol que aturi el seu comerç d’armes amb Israel, s’insta als departaments de la Vicepresidència i d’Innovació de la Generalitat a suspendre les seves relacions comercials amb l’Estat hebreu i s’emplaça als ciutadans catalans a boicotejar els productes israelians.

En la manifestació, que es va iniciar al voltant de les vuit de la tarda d’ahir, s’hi van corejar eslògans com “Israel assassina” o “Boicot a Israel”, a més de consignes en àrab. També s’hi van exhibir pancartes amb lemes com Aturem els atacs contra Gaza o Qui són els veritables terroristes?.

La protesta més concorreguda d’ahir es va produir al Marroc, on prop de 35.000 de persones van prendre els carrers de Rabat en suport pels palestins de Gaza. Els manifestants es van fer sentir amb crits de “Visca la resistència a Gaza” i van condemnar, igualment, “el silenci dels règims àrabs” i la normalització de les relacions amb Israel.

Entre crits i eslògans, els manifestants van fer brandar les seves sabates, al·ludint clarament al periodista iraquià que va llançar les seves sabates a l’encara president nord-americà George W. Bush, en una roda de premsa a la capital de l’Iraq, Bagdad.
“Per les víctimes de Hamàs”

També ahir, el dia després que París fos l’escenari d’una manifestació de més de 20.000 persones en suport de la població de la franja de Gaza, la capital francesa va aplegar a prop de 12.000 persones en una concentració destinada a recordar “la memòria de les víctimes israelianes a mans de Hamàs” i per donar suport a “les accions d’autodefensa de l’exèrcit d’Israel”.

El Consell representatiu de les institucions jueves de França (Crif), organitzador de la manifestació, va apel·lar, inicialment, a concentrar-se davant l’ambaixada d’Israel a París, però la falta d’autorització els va obligar a reunir-se en un carrer proper. Proveïts amb banderes israelianes, els manifestants van entonar tant cants hebreus com l’himne francès, la Marsellesa.

En una de les manifestacions registrades diumenge a Cisjordània –on hi van participar milers de persones–, un palestí va morir pels trets de les forces de seguretat d’Israel. També hi va haver incidents Oslo, la capital noruega, on diversos manifestants propalestins van llançar pedres i ous a la policia, que va respondre amb gasos lacrimògens.

Les ciutats australianes de Sidney i Melbourne, Ginebra a Suïssa, Trípoli a Líbia, Istanbul a Turquia, Beirut al Líban, o Kerbala a l’Iraq, van ser escenari, també, de concentracions propalestines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona