Política

Guardans veu risc de "totalitarisme nacionalista" a Catalunya

L'exeurodiputat assegura que aquest perill és "sobre la taula" i que hi ha actituds "feixistes"

El flamant director de l'Institut del Cinema del ministeri espanyol de Cultura, l'exeurodiputat de CiU Ignasi Guardans, creu que  "Catalunya té el risc de tenir un totalitarisme nacionalista".

En declaracions al programa La nit de COMRàdio, Guardans, descavalcat pel seu partit de la llista per a les eleccions europees en ser substituït per Ramon Tremosa, ha assegurat aquest dijous que el nacionalisme català corre el risc de caure en actituds feixistes.

Segons les seves paraules, el risc del “totalitarisme nacionalista" és "sobre la taula" a causa de "persones que consideren que perquè les seves idees són millors que les dels altres les poden imposar”.

En aquest sentit, Guardans ha afegit que aquestes persones “poden fins i tot excloure del seu país aquells que no tenen la mateixa idea de país i això es la definició del feixisme”.

Guardans ha pres possessió del seu nou càrrec aquest divendres. Segons el seu relat, la nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, li va proposar ser director general de l’Institut General de Cinematografia i de les Arts Visuals perquè  “anava curta de col·laboradors" i perquè el coneix, ja que són "amics de fa temps" i han passat "uns quants anys parlant sobre què caldria fer en l'audiovisual". "Un dia la fan ministra i el que fa és despenjar el telèfon i dir-me: 'escolta, tot el que hem parlat prenent gintònics, per què no véns a fer-ho aquí?'”, ha explicat l'exeurodiputat.

Davant les crítiques sobre el seu nomenament, ha afirmat: “Alguns es creuen que m'he convertit en l'home llop, que ha sortit la lluna i m'han començat a sortir pèls a la cara. No, no. Sóc la mateixa persona i potser l'empresa en què treballava ha canviat de rumb”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.