Política

Montilla anuncia "austeritat" en els pressupostos de la Generalitat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que el pressupost per al 2009 serà “de més austeritat en la despesa d’inversió en infraestructures", però que es mantindrà "l’esforç" i "la clara prioritat per les polítiques socials”, especialment en serveis socials, educació, sanitat i habitatge.

Montilla ha fet aquest anunci aquest divendres en una conferència al Fòrum Pere Tarrés, i ha recordat que aquests números es fan tenint en compte "un context de crisi econòmica a nivell mundial". “Més serveis socials, sí; més infraestructures, segur; però, sobretot, més contenció, esforç, sacrifici i prudència. I també més dèficit i endeutament per la caiguda d’ingressos que estem patint i patirem”, ha resumit. “Això al marge del nou finançament, que necessitem i que estic segur que tindrem”, ha afegit.

“No estirarem més el braç que la màniga. Caldrà, en alguns casos, allà on sigui possible, ajornar etapes d’execució. La crisi ens obliga més que mai al realisme i a la prudència. No es podrà fer tot i alhora, com voldríem”, ha reblat.

Tot i així, Montilla ha assegurat que no és pessimista. “El pessimista és aquell que creu que no hi ha res a fer. Lluny d’això, crec que el govern i la societat catalana tenim molta feina a fer i que la nostra feina serà essencial”, ha argumentat.

“Jo no en sóc, de pessimista, però la primera obligació dels qui tenim responsabilitats polítiques és la de no amagar el cap sota l’ala, i posar de relleu les dificultats reals que tenim al davant”, ha subratllat.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.