Política

El PSC votarà a favor dels pressupostos per "responsabilitat"

L'executiva del PSC ha decidit "per unanimitat" votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat, que han de passar el seu últim tràmit parlamentari aquest dijous al Congrés dels Diputats. Segons el viceprimer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, votar en contra seria "perjudicial per l'estabilitat política" i es "privaria" els catalans d'uns pressupostos que tenen com a objectiu combatre la crisi i afavorir les inversions en infraestructures. Iceta ha assegurat que la decisió de l'executiva socialista s'ha pres "per responsabilitat i  "pensant en l'interès dels ciutadans i de Catalunya.

Iceta ha remarcat que tot i la votació favorable als pressupostos, el PSC no dóna per finalitzada la negociació sobre l'acord de finançament "just per a Catalunya i que respecti l'Estatut" i que mantenen la data del 31 de desembre d'aquest 2008 com a data "improrrogable" per tancar aquest acord. "Si no hi ha acord, la relació entre el PSC i el PSOE no tornarà a ser com abans", ha assegurat Iceta.

La decisió de donar suport als pressupost de l'Estat ha comptat amb l'aval del conseller d'Economia, Antoni Castells, que fa uns dies va qüestionar aquesta possibilitat, així com també del ministre Celestino Corbacho. La ministra de Defensa, Carme Chacón, no ha estat present a la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.