Política

Tresserras no descarta una alteració en el govern si hi ha un posicionament unitari del país davant la sentència de l'Estatut

El conseller de Cultura ha lamentat que l'oposició utilitzi al Corporació Catalna de Mitjans Audiovisuals com un "camp de confrontació" permanent

El conseller de Cultura, Joan Manel Tresserras, s'ha mostrat convençut que el tripartit "complirà" aquesta legislatura independentment de quina sigui la sentència sobre l'Estatut.

Ara, dit això, i en declaracions a L'entrevista de Catalunya Informació, el conseller de Cultura ha descartat una "alteració" en el tripartit si es produís "un impuls unitari d'ampli abast de posicionament del país sobre el futur encapçalat pel govern".

No obstant, Tresserras creu que si el Tribunal Constitucional falla contra l'Estatut, hi haurà una resposta que espera que sigui "unitària i de caràcter col·lectiu".

I en qualsevol cas, ha dit que una sentència contrària a l'Estatut pot tenir l'aspecte positiu de ser el "detonant polític" d'una mobilització unitària.

Per altra banda, Tresserras ha aprofitat per defensar el decret aprovat pel govern per garantir el nomenament d'Enric Marín com  president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en substitució d'Albert Sáez.

Segons el conseller, els canvis s'han introduït per defensar "la llibertat" als mitjans públics i ha lamentat que l'oposició utilitzi la renúncia de Sáez per "treure partit" i faci servir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com un "camp de confrontació". Al seu entendre, això "és prendre el pèl al país i no es pot acceptar".

"No pot ser que l'empresa pública més gran d'aquest país quedi sotmesa a un joc tàctic aprofitant la renúncia d'una persona determinada. No es pot polititzar la Corporació sistemàticament", ha dit.

Per tant, si és així -ha argumentat el conseller- "imposo el funcionament per majoria simple i que s'assumeixin els pactes que es van acordar en el seu moment".

El passat 30 de març el govern català va aprovar un decret que rebaixava de dos terços a majoria absoluta el quòrum necessari per nomenar el president de la CCMA en cas de renúncia a meitat de mandat.

El govern va optar per aquesta mesura després que tant CiU -el vot de la qual era fins aleshores necessari per nomenar el president- com PP es neguessin a acceptar Enric Marín com a substitut de Sáez, mentre que l'oposició ha portat aquest "cop de decret" davant el Consell de Garanties Estatutàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.