Política

El govern espanyol admet que es va explicar malament en la retirada de Kosovo

Món

El secretari general de la Presidència del govern espanyol, Bernardino León, ha considerat que si s'haguessin donat explicacions abans, "s'hauria evitat" la declaració de decepció dels EUA en relació a la retirada de tropes espanyoles de Kosovo, al temps que ha afirmat que ha trobat "plena comprensió i respecte" a la Casa Blanca en la decisió de retirada militar. León ha insistit que hauria calgut incidir en la voluntat d'Espanya de prolongar l'estada de les tropes "mentre sigui necessari per atendre els objectius" de la missió i fer-ho "tenint en compte la visió dels diferents comandants sobre el terreny".

Per la seva banda, el candidat del PSOE a les eleccions europees, Juan Fernando López Aguilar, ha reclamat als aliats del govern espanyol, i en concret a l'administració nord-americana, "respecte" a la seva decisió de retirar les tropes espanyoles de Kosovo.

En roda de premsa a Tarragona, on López Aguilar ha participat en la XXIII Escola d'Hivern del PSC, el candidat socialista ha explicat que el Govern va comunicar "amb caràcter previ" a l'OTAN i als Estats Units la decisió de retirar les seves forces armades de Kosovo.

Una decisió que ha considerat "legítima" perquè "no és coherent que les forces armades espanyoles estiguin involucrades en un exercici orientat a la construcció d'institucions pròpies d'un govern que Espanya no ha reconegut ni té intenció de reconèixer".

López Aguilar ha assegurat que la retirada de les tropes "ha estat explicada als aliats" i es fa "des del mateix respecte que reclama per a sí mateix el Govern d'Espanya". El candidat socialista s'ha mostrat confiat que sigui suficient "l'explicació" que ahir va donar el secretari general de la presidència del Govern espanyol, Bernardino León, durant l'entrevista que va mantenir a Washington amb el conseller nacional de seguretat de l'administració de Barack Obama.

D'una altra banda, ha manifestat el seu "disgust" per la "hipocresia del PP" en criticar la decisió, ja que "va sol·licitar la retirada de la missió espanyola a Kosovo l'endemà de la proclamació unilateral de la seva independència i, des d'aleshores, l'ha demanat de forma insistent i incessant". Ha recordat, a més, que el portaveu popular a la Comissió d'Exteriors, Gustavo de Arístegui, "ha aplaudit" el replegament de les tropes en aquell país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona