Política

"La nostra obligació patriòtica és defensar els interessos de tots els ciutadans de Catalunya, els que voten CiU i els que no"

El president de CiU, Artur Mas, anuncia que d'aquí un any el seu partit podria governar Catalunya i si el país queda atrapat per un mal acord de finançament "no podrem ser útils"

"La nostra obligació patriòtica és defensar els interessos de tots els ciutadans de Catalunya, els que voten CiU i els que no". Són les paraules que ha fet servir el president de CiU, Artur Mas, per defensar la seva oposició a l'acord per al nou model de finançament per a Catalunya.

De fet, Mas ha reblat que la seva no és una posició contra ningú, sinó de defensa de tots els ciutadans de Catalunya, dels 7,5 milions de catalans, per què, segons ha dit, "d'aquí un any, CiU podria governar Catalunya i si quedem atrapats per un mal acord, no podrem ser útils, serem presoners d'un mal acord".

El líder convergent ha assegurat que l'Estatut preveu un finançament superior als 5.000 milions d'euros en el primer any i que le 50% dels articles que parlen de finançament a l'Estatut no es compleixen en el pacte anunciat. "Tenim uns diners que ens pertoquen per llei i ara ens trobarem que encara haurem de donar una part d'aquest diners a Madrid", ha afirmat.

Segons ha argumentat Mas, l'acord assolit entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya "no compleix ni les xifres, ni el model ni el calendari de l'Estatut", i "no ens podem conformar amb un Estatut que es compleix a mitges".

En paraules seves: "Si el propi govern de la Generalitat, incompleix les lleis catalanes, amb quina autoritat anirà a Madrid a reclamar que es compleixi?"

Mas ha insistit que no es pot dir que sí a un acord que no compleix al 100% del que mana l'Estatut, perquè va costar molt fer-lo i ara ja és una llei. "De lleis que no beneficien a Catalunya hem tingut moltes i ens les han fet complir al 100%. Ara que que tenim una que sí que ens beneficia, s'ha de fer complir", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.