Política

El Matí deixa de ser corrent crític d'Unió i s'acosta a la Casa Gran

Política

El col·lectiu d'Unió Democràtica El Matí, encapçalat aquests darrers anys per Vicenç Pedret, Carles Puigdomènech i Joan Capdevila, ha decidit deixar de ser un corrent crític dins el partit i es dissol com a tal, malgrat que els seus principals membres en mantindran la militància. Tot i això, asseguren que hi haurà unes cinquanta baixes. A partir d'ara actuaran de manera externa i es constituiran com a associació per tenir més llibertat de moviments i opinió i crearan una pàgina web per recollir l'esperit del diari El Matí que els dóna nom.

La presentació de l'associació es farà el dia 2 a l'Ateneu Barcelonès, en la qual esperen comptar amb una representació transversal del catalanisme d'òrbita sobiranista i per a la qual han enviat 3.000 invitacions. De fet, esperen a partir d'ara acostar-se a la Casa Gran de Convergència Democràtica -com ja ha fet un altre membre d'Unió, Daniel Ortiz-, en la línia que ja van defensar al congrés del partit la tardor passada. Aleshores les seves tesis van tornar a patir un revés i van començar un període de reflexió que ha desembocat en el que volen que sigui un nou impuls.

Crítiques a Duran

Entre les raons esgrimides pels qui han estat l'única veu crítica al lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida hi ha, justament, que el líder socialcristià els ha menystingut sempre i, alhora, els ha fet servir d'excusa de democràcia interna. La seva principal crítica ha estat que Duran ha segrestat el discurs democratacristià només per a la seva projecció personal.

L'associació neix amb l'objectiu de difondre el pensament democratacristià i el personalisme comunitari a partir de la llibertat personal, la defensa de la nació, la promoció i el foment d'estudis, la formació en els valors, la participació activa en els debats que es generin i "la col·laboració amb altres entitats que amb diferent naturalesa jurídica comparteixin part dels objectius de l'associació".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.