Política

Corea del Nord ignora la comunitat internacional i llança dos míssils més de curt abast

El país comunista ha fet un test nuclear i ha llançat un total de cinc míssils en 24 hores

Corea del Nord ha fet efectiva l'amenaça i ha llançat dos nous míssils de curt abast a la costa est del país cap al Mar del Japó, segons han confirmat fonts oficials citades per l'agència Yonhap.

El llançament dels dos míssils arriba després de la prova nuclear que el règim de Pyongyang va fer aquest dilluns i al posterior llançament de tres míssils de curt abast.

Fonts sud-coreanes havien assenyalat aquest dimars que Corea del Nord preparava ara a la costa occidental el llançament de nous míssils anticreuer KN-01, similars als Silk Worm i amb un abast màxim de 160 quilòmetres.

Corea del Nord va prohibir la circulació de vaixells del 25 al 27 d'aquest mes en  una zona de la costa occidental de la província de Pyongang del Sud, fet que va provocar especulacions.

Fonts de la defensa sud-coreana consideren que Corea del Nord té en total uns 800 míssils, entre els quals alguns de llarg abast Taepodong, com el que va llançar el 2006.

El règim comunista nord-coreà va efectuar aquest dilluns la seva segona prova nuclear, després de la realitzada l'octubre del 2006, i després de disparar tres míssils de curt abast, en el que assegura que va ser una resposta a la condemna que el Consell de Seguretat de l'ONU va fer del llançament del seu coet de llarg abast el 5 d'abril passat.

El Consell de Seguretat va condemnar aquest dilluns el nou test nuclear i va avançar que avaluarà la possible imposició de sancions i una nova resolució. El govern de Corea del Sud ha deixat "oberta la porta al diàleg" amb el seu país veí del nord, tot i que ha admès que és "difícil" en les actuals circumstàncies, segons el ministre sud-coreà d'Afers Exteriors, Yu Myung-hwan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona