Política

ERC titlla de "decebedora" la decisió del PSC de votar favorablement els PGE

Pressupostos Generals de l'Estat

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha considerat aquest dilluns "decebedor" que finalment el PSC hagi pres la decisió de votar favorablement els pressupostos de l'Estat sense que hi hagi un nou sistema de finançament, si bé s'ha mostrat convençut que "trobarà altres formes de pressionar el PSOE".

Segons ha indicat Joan Ridao en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva d'ERC, "la deslleialtat institucional del govern del PSOE i del seu president, José Luis Rodríguez Zapatero, respecte a Catalunya es mereix el veto als pressupostos".

"El govern –ha subratllat Ridao– ha incomplert l'Estatut i tots els terminis previstos per aprovar el nou sistema de finançament" i, malgrat tot, "segueix sense respirar" pel que fa a la presentació d'una proposta que sigui acceptable per a la Generalitat.

En aquest context el secretari general d'ERC ha afirmat que "el PSC ha perdut avui una oportunitat immillorable per unir el vot dels seus 25 diputats a Madrid al de la resta de formacions catalanistes, i això és una decepció, encara que és veritat que amb això no s'acaba el món".

"No nego –ha admès– que per nosaltres sigui una decepció que, després que durant mesos el PSC ha anat ensenyant les ungles, al final resulta que només les hagi tret per mostrar-les o pintar-se-les", però "de tota manera, estem convençuts que trobarà altres formes de pressionar el PSOE".

Ridao no ha precisat, no obstant això, quines són aquestes "formes" o "mecanismes" per tractar que el PSC "faci valer la seva força dins del PSOE", i s'ha limitat a assenyalar que "no és el nostre problema, és el seu". Segons el secretari general d'ERC, en tot cas, si al mes de gener la Generalitat segueix sense poder disposar d'un sistema de finançament "més just i equitatiu", el "pacte de l'Entesa haurà de ser revisat, perquè en ell no es preveia una situació com l'actual de falta de recursos".

Segons la seva opinió, l'única sortida possible passa per "la unitat dels partits catalanistes" a Madrid, i, en aquest punt, ha tornat a lamentar que el PSC desaprofiti l'oportunitat d'evidenciar aquesta unitat en la votació dels pressupostos, on "podia haver mossegat, en lloc d'ensenyar només les dents".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.