Política

CiU i PP acusen el tripartit de "gesticular" sense força davant Zapatero

CiU i el PP de Catalunya han acusat aquest dimecres el PSC, ERC i ICV-EUiA de "gesticular" sense força efectiva davant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, al qual exigeix que compleixi amb els traspassos i el finançament previstos en l'Estatut.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat que la revisió del Pacte d'Entesa, rubricada per PSC, ERC i ICV-EUiA aquest dimecres, és una simple "gesticulació del tripartit", que fins ara ha estat "incapaç" de fer que Zapatero compleixi amb Catalunya.

Pujol ha denunciat el "doble discurs del PSC", que diu una cosa a Catalunya i "actua diferent" a Madrid: "Fins ara hi ha hagut una renúncia dels 25 diputats del PSC al Congrés a defensar els interessos de Catalunya", ha protestat.

Per a Pujol, no és el "govern centralista" de Rodríguez Zapatero el que està "feble", sinó que és el tripartit de José Montilla el que es veu incapaç d'utilitzar els 25 diputats del PSC a Madrid per fer complir l'Estatut.

La "debilitat" de Montilla, segons Pujol, es fa patent a més al "no poder fer canvis" dins del seu propi govern per afrontar la crisi econòmica.

Pujol també ha criticat el tripartit per no posar un terme límit per pactar el finançament, detall que segons el portaveu parlamentari de CiU s'explica perquè PSC, ERC i ICV-EUiA volen postergar aquest assumpte per així estalviar-se problemes interns en el seu govern.

"La millor estratègia del tripartit per quedar-se en el poder és no resoldre el model de finançament", ha afirmat Pujol, segons el qual "el tripartit té tota mena de crisi però hi ha un àmbit en el qual no tenen cap crisi: la seva voluntat de quedar-se ocupant el poder".

Paper mullat
De la seva banda, el portaveu adjunt del PP en el Parlament de Catalunya, Josep Llobet, ha opinat també que el document d'actualització del pacte tripartit és "paper mullat", mentre que les seves exigències al Govern espanyol són "gesticulació pura i dura".

Llobet ha ironitzat sobre la suposada fermesa del govern en fixar el final del present any com termini límit per a desbloquejar els traspassos de beques universitàries, aeroports, ports i Rodalies de Renfe: "I si no es traspassen, què faran? Enviaran el conseller Joaquim Nadal a cremar-se a l'estil bonze davant el ministeri de Foment?".

Segons Llobet, la revisió del pacte subscrita aquest dimecres és "la mostra més evident de la debilitat extrema de Montilla i el seu govern".  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.