Política

Intensifiquen la recerca per atrapar els autors de l'atemptat de Calvià

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil mantenen les mesures restrictives a totes les portes de sortida de Mallorca

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil mantenen una estricta vigilància entorn dels ports i l'aeroport de Son Santjoan per evitar que els terroristes que van cometre l'atemptat d'aquest dijous a Palmanova (Calvià), en què van assassinar dos guàrdies civils amb una bomba adossada, puguin escapar-se de Mallorca impunement.

Segons ha precisat el delegat del govern espanyol, en declaracions ofertes als mitjans després del ple extraordinari de l'Ajuntament de Palma fet aquest matí per llegir una declaració de repulsa a l'acció criminal, les mesures restrictives a "totes les portes de sortida" de l'illa segueixen exactament igual que durant la jornada d'ahir.

I, tot i que ha rebutjat avançar detalls sobre la investigació que podrien donar pistes als autors de l'atemptat, ha assenyalat que treballen amb la hipòtesi de que encara continuen a Mallorca, però no podem descartar-ne cap" altra, perquè la situació actual és la mateixa que la d'ahir a la tarda, per això se segueixen mantenint controls estrictes en totes les sortides", ha precisat.

Respecte als retards que les mesures generen en les comunicacions de Mallorca amb la península i l'estranger, Socias ha indicat que "em consta que s'estan entenent" i que, de fet, les companyies aèries i les agències de viatges ja han avisat els seus clients perquè procurin arribar amb la màxima antelació als embarcaments i facturacions.

Pel que fa a la situació respecte als turistes, Ramon Socias ha considerat que el fet que no es produïssin ferits a l'atemptat de diverses nacionalitats ha facilitat que les ambaixades i consolats no hagin recomanat oficialment als seus súbdits que abandonin Mallorca, o bé, que no viatgin a l'illa, perquè "consideren la seguretat garantida", ha assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.