Política

Camps: "La veritat és més a prop que mai"

El president de la Generalitat valenciana assegura que aviat "tota aquesta qüestió tan absurda i estrafolària haurà passat al passsat", en referència al cas Gürtel

El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha assegurat aquest dimarts a Algemesí que "la veritat és més a prop que mai" i que "tota aquesta qüestió tan absurda i estrafolària haurà passat al passat", referint-se al cas Gürtel.

Camps ha fet aquestes declaracions després ahir es fes públic que el jutge del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, José Flors, que investiga la branca valenciana del cas Gürtel, no accepta l'arxivament de la causa perquè hi veu indicis de delicte, i ordena que es transformi en un procediment sota la llei del jurat. El president valencià ja va anunciar, però, que recorrerà la decisió.

Seguint el procediment previst en la llei del jurat, el següent pas serà una audiència preliminar que tindrà lloc el pròxim 15 de juliol, a les 10.30 hores, on les acusacions concretaran la seva imputació i les defenses al·legaran el que vulguin, inclòs sol·licitar de nou el sobreseïment. Totes les parts podran demanar diligències d'investigació.

En cas que les noves diligències fructifiquin, Camps i els altres tres imputats, Ricardo Costa, número dos del PP valencià i portaveu a les Corts; Víctor Campos, vicepresident de la Generalitat; i Rafael Betoret, assessor de la Diputació de València, s'enfrontaran a un judici oral amb jurat popular.

En aquest context, Camps ha afirmat: "Tinc l'afecte de la majoria dels valencians, que els últims anys m'han donat el seu suport" i, en aquest sentit, ha assenyalat que la "força de la democràcia és tan forta, que es portarà per davant aquesta qüestió" i "fa que qualsevol obstacle sembli menor".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona