Política

Miralles adverteix que no votaran la Llei d'Educació si no es modifica el projecte

V Congrés Nacional d'EUiA

EUiA no donarà suport al projecte de Llei d'Educació de Catalunya (LEC) si el govern català no introdueix canvis durant la seva tramitació parlamentària, segons que ha advertit el coordinador general d'EUiA i vicepresident del grup parlamentari, Jordi Miralles.

Durant la seva intervenció inicial al V Congrés Nacional d'EUiA, Miralles ha insistit que "no es tracta d'una postura per marcar perfil, sinó d'una posició coherent perquè apostem per l'ensenyament públic, exigent amb el pacte, i compromès amb la comunitat educativa".

EUiA, amb el seu soci de coalició electoral ICV, forma part del govern tripartit català, integrat també per PSC i ERC.

Miralles ha destacat que el projecte de nova llei d'educació incompleix el Pacte d'Entesa, no respecta el Pacte Nacional d'Educació i no situa com un referent l'escola pública, a l'hora que ha reivindicat que el sistema educatiu sigui "d'accés gratuït, mixte i laic".

El líder del referent català d'Izquierda Unida ha fet referència a la anomenada "sociovergència" i ha assegurat que "EUiA es rearmarà per combatre a nivell polític, social i ideològic una proposta d'avanç de la dreta que faciliti a CiU el retrobament amb espais de gestió".

"No ens trobaran mai en un govern de CiU", ha advertit Miralles, qui ha assegurat també que la política de pactes condueix a una dinàmica que en molts casos buida de contingut el seu programa polític.

Miralles ha proposat una "resposta valenta en l'actual crisi per canviar un sistema capitalista tòxic", que es basarà en "identificar els responsables", "proposar alternatives perquè no siguin els treballadors els que paguin les conseqüències", i "plantar cara a la situació actual".

Unes 800 persones, entre afiliats i simpatitzants, participen aquest cap de setmana a la V assemblea d'EUiA, per elegir la nova direcció de la formació, la delegació que participarà en la novena assemblea federal d'IU i els eixos programàtics d'aquesta formació davant el nou cicle electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.