Política

Unió insisteix en la seva voluntat de formar part de l'executiu espanyol

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha insistit una vegada més en la voluntat de la seva formació d'incorporar-se a l'executiu espanyol si es donen les condicions. La formació de Duran Lleida exigeix a Zapatero respecte pel projecte nacional d'Unió i per la seva ideologia, dues condicions que a parer de Pelegrí, ara no són respectades. "Unió estaria disposada a donar un suport global al govern espanyol, sigui formant-ne part o exteriorment, però cal que se'ns respectin les nostres línies ideològiques i nacionals", ha explicat el secretari general del partit, que no ha volgut fer referències explícites a la relació d'UDC amb CDC. 

Avui es debatrà una sola esmena presentada pel col·lectiu El Matí, que vol limitar els mandats dels líders dins del partit. Amb tot, Duran Lleida ja ha deixat clar que no té intenció de plegar, i ha menystingut  la influència d'aquest col·lectiu dins del partit. Pel que fa a l'esmena presentada pels joves d'Unió sobre la participació del partit a Madrid, no serà debatuda.



El discurs inaugural del XXIV congrés, però, ha començat amb una càrrega contra el govern tripartit, al qual ha acusat "d'adormir Catalunya per tal de mantenir-se en el poder". Pelegrí ha lamentat que en aquests moments, "Catalunya estigui tan lligada de mans i peus a Madrid", i ha corresponsabilitzat els tres partits que integren el govern català de "la majoria d'enganys de Zapatero".

El cas més clar, segons Pelegrí, és el de la llei de dependència. A parer del líder d'Unió, aquesta llei, que havia de ser el quart pilar de l'estat del benestar, "ha acabat sent el fracàs més absolut del PSOE en política social", i ha criticat que des del govern se li donés suport, remarcant que "mai a l'Estat li havia sortit tan barat un vot als pressupostos i a moltes altres lleis, a canvi de res, d'ERC, PSC i ICV-EUiA". "Són còmodes companys de viatge del PSOE", ha reblat Pelegrí.

 




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona
política

Simó recusa quatre jutges del Suprem en la seva inhabilitació

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter