Política

Zapatero celebra l'"expulsió" d'ANB de la política basca

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha celebrat aquest dimarts l'"expulsió" d'ANB del mapa polític basc, i ha assegurat que la sentència del Tribunal Suprem (TS) demostra la "superioritat de l'Estat de dret".

"Qui no acata la llei se situa fora de la llei", ha dit Zapatero, que ha afegit que "ningú pot subvertir l'Estat de dret ni resistir-se a la força de la llei i als principis democràtics".

El president del govern, en una compareixença davant dels mitjans després d'assistir al ple del Congrés dels Diputats, ha manifestat que la conseqüència de la sentència de l'alt tribunal és "molt contundent: ningú en democràcia pot estar en la vida pública i en les institucions representant un nom que suposa una actuació de falta de respecte als valors democràtics".

Per això, ha afegit Zapatero, els partits que actuen d'aquesta manera són expulsats de l'ordenament jurídic "en defensa d'un sistema ordenat democràticament i de valors com la llibertat i la seguretat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.