Política

De la Vega assegura que s'arribarà un consens en la gestió de l'aeroport del Prat

Afirma que que si cal, s'allargarà el termini donat per a finals d'aquest 2009 per assolir un acord amb Catalunya

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que si a finals d'any, és a dir, la setmana que ve, el ministeri de Foment no arribar a un acord amb els partits catalans sobre la nova gestió de l'aeroport del Prat, "s'allargarà el termini".  "Si es necessita més temps per arribar a un acord, s'allargarà el termini donat", ha assegurat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

De la Vega ha assegurat que el govern espanyol es va comprometre a fer un model de gestió aeroportuari "consensuat" i que per tant, "es buscarà aquest consens" i treballarà perquè aquest consens es faci realitat.

Per De la Vega, el fet que de moment no hi hagi cap acord no vol dir que "no es pugui arribar a un acord" i per aquest motiu ha insistit que l'executiu estatal es prendrà el temps que calgui per aconseguir-lo.

En aquest sentit, De la Vega ha remarcat que se "seguirà treballant", ja que hi ha elements en la proposta del ministre de Foment, José Blanco, que no són rebutjables i per aquest motiu ha considerat que "s'avançarà en allò que ens uneix per intentar veure com crear una posició de consens".

El nou model de gestió per a l'aeroport del Prat de Blanco manté inalterable, almenys de moment i pel que fa a l'ens gestor, que Aena tindrà el 51% i la Generalitat i l'Ajuntament, el 27%, segons fonts de la negociació. A més, Aena tindrà el dret a veto per a qüestions estratègiques i l'únic novetat respecte a la proposta de l'anterior ministra, Magdalena Álvarez, és que s'obre la porta a la possibilitat que les institucions catalanes tinguin veto en temes secundaris. Aquest fet no agrada ni a ERC, ni a CIU ni a ICV.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona