Política

De la Vega assegura que s'arribarà un consens en la gestió de l'aeroport del Prat

Afirma que que si cal, s'allargarà el termini donat per a finals d'aquest 2009 per assolir un acord amb Catalunya

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que si a finals d'any, és a dir, la setmana que ve, el ministeri de Foment no arribar a un acord amb els partits catalans sobre la nova gestió de l'aeroport del Prat, "s'allargarà el termini".  "Si es necessita més temps per arribar a un acord, s'allargarà el termini donat", ha assegurat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

De la Vega ha assegurat que el govern espanyol es va comprometre a fer un model de gestió aeroportuari "consensuat" i que per tant, "es buscarà aquest consens" i treballarà perquè aquest consens es faci realitat.

Per De la Vega, el fet que de moment no hi hagi cap acord no vol dir que "no es pugui arribar a un acord" i per aquest motiu ha insistit que l'executiu estatal es prendrà el temps que calgui per aconseguir-lo.

En aquest sentit, De la Vega ha remarcat que se "seguirà treballant", ja que hi ha elements en la proposta del ministre de Foment, José Blanco, que no són rebutjables i per aquest motiu ha considerat que "s'avançarà en allò que ens uneix per intentar veure com crear una posició de consens".

El nou model de gestió per a l'aeroport del Prat de Blanco manté inalterable, almenys de moment i pel que fa a l'ens gestor, que Aena tindrà el 51% i la Generalitat i l'Ajuntament, el 27%, segons fonts de la negociació. A més, Aena tindrà el dret a veto per a qüestions estratègiques i l'únic novetat respecte a la proposta de l'anterior ministra, Magdalena Álvarez, és que s'obre la porta a la possibilitat que les institucions catalanes tinguin veto en temes secundaris. Aquest fet no agrada ni a ERC, ni a CIU ni a ICV.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona