Política

Bush sol·licita al Congrés estatunidenc 400 milions de dòlars per a l'Autoritat Nacional Palestina

El president nord-americà, George W. Bush, ha demanat al Congrés nord-americà que aprovi un pressupost de 400 milions de dòlars (uns 280 milions d'euros) d'un nou paquet d'ajudes per a l'Autoritat Nacional Palestina, segons ha confirmat el cònsol dels Estats Units a Jerusalem, Jacob Walles.

Wales ha indicat que aquesta petició està inclosa en els preparatius de la conferència del Pròxim Orient, convocada per Bush, per reforçar les negociacions entre Israel i els palestins. La presa de control de la franja de Gaza per part de Hamàs, el juny, va deixar via lliure al Govern del president de l'ANP, Mahmud Abbas, per rebre noves ajudes d'Occident, ja que aquestes havien quedat paralitzades després que Hamàs guanyés les eleccions el 2006.

El cònsol va explicar que uns 200 milions de dòlars (140 milions d'euros) de les noves ajudes es destinaran al sector privat i a les infraestructures, 150 milions de dòlars (104 milions d'euros) seran per a treballadors en el suport dels pressupostos i dues partides, de 25 milions (17 milions d'euros) cadascuna, per a la seguretat i els refugiats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.