Política

El primer ministre belga, Yves Leterme, presenta la seva dimissió

Bèlgica

El primer ministre belga, el democristià flamenc Yves Leterme, ha presentat la seva dimissió al rei Albert II, que de moment ha decidit "deixar-la en suspens". La decisió de Leterme de presentar la dimissió del seu govern, integrat per cinc partits –democristians i liberals flamencs i francòfons a més de socialistes francòfons–, s'ha precipitat després de constatar el bloqueig de les negociacions per a una nova descentralització de l'Estat.

El palau reial ha emès aquesta matinada un comunicat en què confirma que Albert II ha deixat en suspens la seva determinació, cosa que no significa que hagi acceptat la sol·licitud de renúncia de Leterme. El rei vol fer diverses consultes abans de decidir si accepta o rebutja la renúncia de Leterme.

És la tercera vegada que Leterme presenta la seva dimissió al rei, després de les dues temptatives que va fer durant els nou mesos que va tardar a formar govern després de guanyar les eleccions el juny del 2006.

El viceprimer ministre Didier Reynders, principal líder francòfon de la coalició governant, ha lamentat la decisió de Leterme. "Em sap greu que es posi en perill tota la feina socioeconòmica que havíem engegat", ha manifestat el dirigent liberal. "És encara més lamentable perquè els francòfons havíem acceptat un nou diàleg entre comunitats i havíem fet tots els esforços per permetre el rellançament de les negociacions", ha afegit Reynders.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.