Política

Zapatero farà pública dissabte la composició del seu nou executiu

El president del govern espanyol en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, preveu donar a conèixer dissabte la composició del seu pròxim executiu, segons ha avançant ell mateix en els passadissos del Congrés durant un breu recés del debat d'investidura.
El govern dóna per fet que Zapatero no serà investit en la primera votació que se celebra aquest dimecres, en què necessitaria la majoria absoluta del Congrés dels Diputats –176 vots, set més dels que té el PSOE–, sinó divendres, en una segona volta per majoria simple.

Així, segons el calendari amb què treballa informalment la Moncloa, el divendres el president del Congrés, José Bono, anirà al Palau de la Zarzuela a informar al rei de la investidura del candidat socialista, que es publicarà dissabte en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Dissabte, amb el seu nomenament publicat, Zapatero prometrà o jurarà el seu càrrec davant el rei, i s'espera que en aquella mateixa visita l'informi de la composició del nou executiu.

Els nou ministres, diumenge o dilluns
Un cop acabat l'acte, Zapatero podrà anunciar públicament l'estructura i la composició del seu govern, que també haurà de publicar-se al BOE. Per tant, els nous ministres podrien jurar o prometre el seu càrrec el diumenge –que comportaria una edició extraordinària del BOE, que generalment no es publica els diumenges– o més probablement el dilluns 14, dia en què se celebraria també un primer consell de ministres extraordinari.

De moment, Zapatero només ha confirmat públicament els seus dos vicepresidents, María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, que seguirà a càrrec d'Economia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.