Política

Chávez anuncia la més gran reestructuració del seu govern després de la derrota en el referèndum constitucional

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha anunciat avui una reestructuració del seu govern que afectarà tretze dels ministres del seu gabinet, inclòs el vicepresident, quan es compleix un mes de la seva derrota en el referèndum per modificar la Constitució.

Després d'assumir el desembre el seu primer revés electoral des que va assumir el poder el 1999, el mandatari ha canviat el seu agressiu discurs ideològic en post del socialisme per un missatge més pragmàtic de cara als comicis d'aquest any de governadors i alcaldes, majoritàriament chavistes.

"Jo crec que la nostra campanya electoral s'ha de muntar en base (...) als problemes concrets de la gent. Menys teoria, potser, i més praxi" va dir Chávez en un programa de la televisió estatal VTV.

Jorge Rodríguez, actual segon del govern i assenyalat per sectors del chavisme com a responsable de la derrota oficialista en el referèndum constitucional, serà substituït per l'actual ministre d'Habitatge, Ramón Carrizales. Altres canvis avançats pel president van ser els de Socorro Hernández, presidenta de la telefònica estatal CANTV, que substituirà al ministeri de Telecomunicacions Jesse Chacón, que passarà al despatx de la Presidència, cartera ministerial que ostentava Erika Farías. També canviarà de mans el Ministeri de Comunicació i Informació, que actualment ocupa Willian Lara, que tornarà a encapçalar Andrés Izarra, president de la cadena de televisió Telsur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.