Política

Sánchez-Camacho cessa Mejías com a portaveu del PP al Parlament

El Partit Popular a Catalunya va decidir designar ahir Dolors Montserrat nova portaveu de la formació al Parlament, en substitució de Carina Mejías, segons es va acordar en una reunió del comitè executiu, sota la presidència d’Alícia Sánchez-Camacho. A la reunió també es van nomenar els nous responsables de les comissions d’estudis sectorials.

D’aquesta manera, els populars catalans inicien una primera reorganització interna, amb persones de la plena confiança de Sánchez-Camacho, que va accedir a la presidència de la formació el juliol passat, en un polèmic congrés, on la presidenta electa havia estat proposada des de la direcció central de Génova. Mejías, que continuarà com a diputada, exercia la tasca de portaveu parlamentària des que Daniel Sirera va accedir a la presidència del PP amb la sobtada marxa de Josep Piqué.

El comitè executiu del PP a Catalunya va acordar la reorganització d’ahir com a culminació de la renovació en la cúpula directiva que s’ha produït les últimes setmanes amb la celebració dels diferents congressos provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Precisament, la nova portaveu parlamentària va ser fins encara no fa un mes presidenta del PP de Barcelona, càrrec que ocupava des de l’any 2000. Veterana diputada, Dolors Montserrat també havia estat vicepresidenta segona del Parlament entre el 1999 i 2003.

Caps sectorials
La nova portaveu parlamentària va néixer a Sant Sadurní d’Anoia i és membre de la Fundació Espanyola de Formació Oncològica Continuada i de l’Associació Àgata. Actualment, forma part de la comissió de drets de les dones, de la comissió de política territorial i de la comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitat. Al comitè executiu d’ahir, els populars també van nomenar els responsables de les comissions d’estudis sectorials. María José Ortiz serà la representant de la comissió de benestar social i família; Eva Navarrete de la de dona; Miguel Cabezas de la de salut; Alejandro López Fonta de la d’economia; Arturo Aguinaga de la de política territorial; María Llanos de Luna de la de treball; Carmen Álvarez d’educació; Javier Condeminas, de justícia; Eduardo Bolaños, d’habitatge; Ventura Ruiz, de medi ambient; Xavier Dies, d’innovació; Robert Sánchez, d’immigració; Míriam Casanovas, de cooperació; Marcos Vinzia, d’emprenedors; José M. Trenor, de turisme; Emma Balseiro, de promoció econòmica, i Alfredo Bergua, d’esports.

La designació dels nous responsables de les comissions d’estudis sectorials pretén impulsar i acostar les propostes dels populars a les associacions ciutadanes dels àmbits respectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona