Política

Prohibeixen una altra manifestació a Bilbao

El govern de Patxi López argumenta que la segona marxa, convocada sota el lema 'Per la llibertat d'expressió-Democràcia', és una rèplica de la primera, vetada també pels tribunals

Continua l'ofensiva de manifestacions prohibides al País Basc. El departament d'Interior del govern de Patxi López ha anunciat aquest dijous que tampoc permetrà la segona marxa convocada a Bilbao, amb el lema Per la llibertat d'expressió-Democràcia, perquè la considera una versió de la protesta prohibida anteriorment, amb l'eslògan En el camí de la independència, canvi política i social.

La prohibició governativa d'aquesta primera protesta ha estat avalada aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que comparteix la idea de la conselleria que els convocants reals eren Arantza Urkaregi, Dabi Alonso i Marta Pérez, exregidors del partit il·legalitzat Euskal Herritarrok. Segons els seus arguments, el convocat oficial, el particular Francisco Gezuraga, no era res més que un home de palla dels exregidors.

Mentre el TSJPB estudiava el recurs presentat pels organitzadors de la marxa prohibida, es va presentar una segona petició, la de la manifestació que havia de fer-se sota el lema Per la llibertat d'expressió-Democràcia. I també ha estat aquest dijous al migdia, gairebé simultàniament amb l'anunci del TSJ respecte de la primera convocatòria, que la conselleria ha fet pública la prohibició de la segona.

El departament dirigit per Rodolfo Ares considera que la segona marxa és una "continuïtat" de la primera, i destaca que va ser convocada dimarts per a demà, divendres: fora de termini, per tant, ja que les marxes s'han de comunicar amb almenys deu dies d'antelació.

"Ningú pot ignorar que el lema de la segona manifestació comunicada per a demà a Bilbao amaga un cas d'evident utilització fraudulenta del dret de reunió", indica la conselleria en un comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela anuncia la detenció de dos espanyols per un suposat pla contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús d'armes de llarg abast

barcelona