Política

Es confirma la mort dels 180 passatgers de l'avió accidentat a São Paulo

El president de Brasil ha declarat que estava “consternat”, ha decretat dol oficial i ha exigit una rigurosa investigació

El balanç del pitjor accident aeri de la història del Brasil s'eleva a almenys 200 morts, 180 dels quals serien la totalitat del passatge i la tripulació de l'avió que aquesta matinada s'ha estavellat contra una gasolinera després d'aterrar a l'aeroport de Congonhas, a São Paulo, i s'ha incendiat, segons ha informat l'autoritat aeroportuària Infraero.

L'Airbus-320 de l'aerolínia brasilera Tam Linhas Aereas ha patinat a la pista d'aterratge i n'ha sortit circulant per una carretera per estavellar-se després contra una gasolinera ubicada fora de l'aeroport, segons ha informat el portaveu d'Infraero, José Leonardi Mota, qui ha afegit que el vol provenia de la ciutat de Porto Alegre, al sud del país.

Cúmul d'errors
Un cúmul d'errors hauria produït l'accident. D'una banda, tot sembla indicar que les pistes no tenien un sistema de drenatge òptim i no estaven en condicions d'operar en el moment de l'accident. A més, l'aparell sinistrat hauria superat el màxim d'hores de vol i hauria acabat ja la seva vida útil.

Les caixes negres, que ja han estat recuperades, són ara un dels elements principals que faran llum sobre l'accident, i han estat enviades als Estats Units pel seu estudi.

Retirats un centenar de cadàvers
Segons els equips d'emergència, el nombre de morts arribaria fins els 200, dels quals ja s'han retirat uns 140. Els bombers han confirmat a primera hora d'aquesta tarda que no hi ha cap supervivent entre les 180 persones que viatjaven a l'avió. Hores abans, el governador de l'Estat de São Paulo, José Serra, ja havia avançat que les possibilitats de trobar supervivents de l'avió eren "gairebé nul·les". Les tasques de rescat i identificació de les víctimes pot allargar-se fins a cinc dies.

El president de Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha declarat que estava “consternat”, ha decretat dol oficial de tres dies i ha exigit una rigorosa investigació de les causes de l'accident.

(La llista de persones a bord de l'avio Airbus-320 es pot consultar en el link que s'adjunta a Enllaços Externs)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

El líder demòcrata de la cambra baixa evita donar suport explícit a Biden

BARCELONA
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà les alliberacions per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA