Política

Sagnant repressió policial a Kenya en el segon dia de protestes de l'oposició

L’oposició kenyana va acusar ahir la policia d’haver mort set persones en el segon dia de protestes i manifestacions contra el president Mwai Kibaki i el resultat de les eleccions que van tenir lloc el 27 de desembre. Les protestes estaven prohibides expressament pel govern.
A la capital, Nairobi, i a les ciutats de Kisumu i Eldoret, a l’oest del país, la policia va carregar amb gas lacrimogen i bales de goma contra els manifestants. Raila Odinga, líder del Moviment Democràtic Taronja (ODM), ha acusat la policia de ser responsable de les set morts que es van produir ahir. “La policia ha disparat contra civils innocents. El govern ha convertit el país en un camp de mort d’innocents”, va afirmar Odinga als reporters.

Prohibició taxativa
Els disturbis s’escampen per tot el territori i les actuacions policials són molt dures, fins al punt que les nacions occidentals han demanat a Kenya que permeti les protestes pacífiques. La resposta del govern ha estat que els nervis estan massa a flor de pell i que les protestes fàcilment degeneren en disturbis.

En aquest sentit, una de les actuacions d’ahir de la policia militar kenyana va ser disparar gasos lacrimògens dins l’hospital públic d’Eldoret.

D’altra banda, una resolució del Parlament Europeu d’ahir demana la congelació de tota ajuda econòmica al govern de Kenya i reclama que el president Kibaki organitzi noves eleccions en el cas que un nou recompte de vots no sigui possible. La Commonwealth també ha posat en dubte el recompte de vots.

L’antic president de Tanzània Benjamin Mkapa i Graça Machel, esposa de l’expresident sud-africà Nelson Mandela, van arribar ahir a Nairobi per actuar com a mediadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.