Política

Pintades contra el PSC a Arenys de Munt

Han aparegut aquest dissabte al matí i han irritat els socialistes, que són qualificats de "feixistes" per la seva oposició a la cosulta d'autodeterminació del dia 13

A la seu del PSC d'Arenys de Munt s'hi han trobat aquest dissabte al matí pintades que acusaven els socialistes catalans de "feixistes", i s'acompanyava amb una altra llegenda que deia "Gora ETA", amb una fletxa que apuntava cap al rètol on hi ha les sigles del partit, segons fonts del PSC.

L'incident es produeix l'endemà que la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, advertís que "l'autodeterminació no cap a la Constitució" i defensés el recurs de l'Advocacia de l'Estat contra el suport de l'Ajuntament arenyenc al referèndum del dia 13.

El PSC ha condemnat les pintades amb "contundència i rotunditat", i han advertit que demostren "un respecte nul per aquells que opinen de manera diferent" i que "desqualifiquen aquells que les han fet i qui els doni suport".

El PSC, a més, ha demanat a tots els partits democràtics, a l'Ajuntament i a l'alcalde que condemnessin el que defineixen com un "atac".

L'alcalde, Carles Móra, ha condemnat les pintades, que han estat esborrades a primera hora del matí, i ha recalcat: "No volem que es menyspreï ningú". "Accions d'aquest tipus distorsionen la consulta", ha lamentat Móra.

El PSC, que té dos regidors a Arenys, ha recriminat a l'alcalde que hagi donat suport a la consulta impulsada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA). Tots els grups municipals excepte el PSC van votar a favor de l'acord de ple que donava suport a la consulta i que cedia una sala al MAPA, l'acord impugnat per l'Advocacia de l'Estat i anul·lat per una jutge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.