Política

Rajoy anuncia la dimissió de l'alcalde de Boadilla i aquest ho nega

El president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest matí que l'alcalde de la localitat madrilenya de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, ha presentat avui la seva dimissió al secretari general dels populars de Madrid, Francisco Granados, i que aquest l'ha acceptat. Però González Panero ha anat voluntàriament a declarar a l'Audiència Nacional i a la sortida ha asseverat que és "innocent" en la suposada trama de corrupció vinculada al PP i que "no ha posat el seu càrrec a disposició del partit".

I és que diverses informacions relacionen l'alcalde de Boadilla amb els detinguts en l'operació Gürtel, que porta a terme l'Audiència Nacional. Després de les declaracions aquest diumenge de les populars Alicia Sánchez-Camacho i María Dolores de Cospedal arremetent contra l'actuació de la Fiscalia de l'Estat en els casos de corrupció que s'investiguen vinculats al PP, aquest matí fonts del PP han explicat als mitjans de comunicació que, a petició de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, Granados ha citat Panero al seu despatx i ha acceptat la dimissió que aquest li ha presentat per no perjudicar el partit.

Després d'això, Mariano Rajoy ho ha confirmat en una compareixença pública, però minuts més tard, en sortir dels jutjats, González Panero ha negat que hagi posat el seu càrrec a disposició del PP i que tingui intenció de dimitir per l'operació iniciada pel jutge Baltasar Garzón contra la trama de corrupció que actuava en municipis del nord-est de Madrid i en el País Valencià.

Consciència tranquil·la
L'alcalde de Boadilla ha assegurat que té "la consciència tranquil·la" i que les adjudicacions realitzades pel seu consistori van ser "impecables" i "aprovades per l'oposició". González Panero ha dit: "No he posat cap càrrec a disposició, jo parlaré amb el Partit Popular i els explicaré el que he vingut a fer avui aquí en el moment que en tingui oportunitat".

En aquest creuament d'intencions, Rajoy també ha anunciat que obrirà una investigació interna per conèixer els fets que vinculen el seu partit amb la trama de corrupció que aconseguia contractes en administracions públiques governades pels populars i després prestava serveis a aquest partit en les campanyes electorals.

 

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.