Política

Mas: "Són millor les parelles que els trios"

CDC

El líder de Convergència Democràtica (CDC), Artur Mas, ha qüestionat la solidesa i la capacitat d'anticipar-se als problemes reivindicada per Montilla en el marc del balanç dels dos anys de govern.

En aquest sentit, Mas ha denunciat la divisió existent en el si de l'executiu català amb qüestions com la Llei d'educació, o la manca d'acord en matèria de finançament, que Mas ha justificat pel "seguidisme" demostrat pel PSC davant el PSOE. Així, Mas ha apel·lat a un canvi "necessari, urgent i possible", davant un govern tripartit que no està a l'alçada de les expectatives del país. Mas ha assegurat que en política "són millors les parelles que els trios".

Un canvi "necessari", segons Mas, perquè el país "no va endavant" sinó més aviat "endarrera". I un canvi "urgent" perquè "si dura massa el país queda més petit", ha dit el líder de CDC, i és possible que aquest canvi es produeixi a condició que el govern sàpiga "connectar amb la societat". Un canvi que, en definitiva, ha de venir del món catalanista, i en concret, de CDC i CiU.

Malgrat la crítica tant a l'acció del govern com a la manca d'unitat dels seus membres, Mas ha fet una crida al conjunt del partit a no esdevenir uns "presoners de la crítica i la queixa".

Mas ha apostat per liderar aquest canvi que el país necessita. Un canvi "en positiu" que ha d'apel·lar a la "capacitat" de Catalunya i a la seva "voluntat de canviar i anar endavant", i que no sigui simplement un "canvi de cadires" sinó un canvi "de projectes, de manera de fer i de resultats".

Mas, en la seva intervenció en el Consell Nacional del partit celebrat aquest dissabte a Cerdanyola del Vallès, ha fet també una crida a la societat catalana per "ajudar" a fer possible aquest canvi. I en aquest sentit ha reivindicat el paper que ha de jugar el projecte de la Casa Gran, impulsat pel mateix Artur Mas, que dissabte de la setmana passada va plantejar el repte d'aconseguir, a un any vista, 10.000 activistes per al projecte. Segons ha informat el líder de CDC, la setmana vinent la Casa Gran celebrarà un acte dirigit al col·lectiu "immigrant estranger".

Una de les principals crítiques a l'acció del govern tripartit, després de superar els dos anys de legislatura, ha estat el resultat obtingut pel govern en matèria de finançament. En aquest sentit, Mas ha assegurat que si l'executiu de Montilla s'anticipés realment als esdeveniments, l'acord sobre el nou model de finançament per a Catalunya s'hauria signat el passat 9 d'agost, data límit marcada per l'Estatut d'Autonomia.

Seguidisme polític
Segons ha assenyalat Mas, no només no ha estat així sinó que Montilla i el PSC han utilitzat el suport rebut per part de la mateixa CiU o dels expresidents de la Generalitat i el Parlament de Catalunya en matèria de finançament per dur a terme "seguidisme polític" respecte del PSOE. Una actitud del PSC que Mas ha denunciat perquè, segons ha dit, està afectant "els interessos més bàsics de Catalunya".

Mas també ha constatat la manca d'unitat existent en el govern, exemplificada pel balanç dels dos anys de legislatura, que José Montilla (PSC), Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC) i Joan Saura (ICV), van fer per separat. O l'oposició d'ERC i ICV a una Llei d'educació que segons ha insistit Mas impulsa el govern del qual ambdues formacions formen part.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona